Kozmetik Teknolojisi

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


KOZMETİK TEKNOLOJİSİ

   TYT


       

       Amaç


Çalışacakları sektörde, AR-GE, kalite kontrol, üretim, satış ve pazarlama alanlarında görev alabilecek yetkinlikte, gerekli bilgi ve becerilere sahip kozmetik teknikerleri yetiştirmektir.

       Misyon 


Bilimin ve evrensel değerlerin ışığında, kozmetik üretiminde bilgi ve teknolojiyi uygulayan, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı,özgün ve mesleki açıdan yetkin, değişen koşullara uyumlu, problemlere etkin çözümler üretebilen, estetik değerlere sahip ve toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.


       Vizyon


       Kozmetik teknolojisi alanında ilk eğitim kurumu olmanın sorumluluğunu üstlenmiş, evrensel eğitim ve öğretim ilkelerini benimsemiş, kalite standartlarına uygun bir laboratuvar desteğiyle eğitim veren ve endüstriye bilimsel katkı sağlayan,

alanında önder bir eğitim kurumu olmaktır.


       

       Kazanılan Derece / Unvan

       Kozmetik Teknolojisi Ön Lisansı / Kozmetik Teknikeri


       Program Hakkında

       Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Program 1998 yılında kurulmuştur. Kuruluş aşamasında kozmetik sektörünün önde gelen firma ve yetkililerinin öneri, rapor ve destekleriyle ders plan ve içerikleri oluşturularak öğretime başlanmış, daha sonra Bologna sürecinde Dünyada kozmetik eğitimindeki gelişmeler de incelenerek revize edilmiştir.


       İki yıllık öğrenimleri süresince öğrenciler kozmetik üretimine yönelik yetiştirilmektedirler. Bu programdan mezun olanların iş bulma alanları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Kamu ve özel sektörün kimyasal işlemlerle ilgili ürün üreten tüm işletmelerinde iş bulabilme şansları vardır. Ancak kozmetik, gıda ve ilaç sektörleri öne çıkan çalışma alanlarıdır. Kendi işyerlerini açmaları da mümkündür. Ayrıca sektörde satış ve pazarlama alanında başarılı olma şansları da yüksektir.


       İş Alanları

       Kozmetik Teknolojisi” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde Kimya, Kimya Mühendisliği lisans programlarından birine dikey geçiş yapabilirler.


       Mezunlar kozmetik, ilaç ve gıda sektörlerinde üretim, kalite kontrol ve ar-ge laboratuvarlarında çalışabilirler. Ayrıca ürün ve hammadde pazarlama, satış ve tanıtımında görev alabilirler. Bunların yanısıra güzellik merkezlerinde staj yapmaları koşuluyla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan iş yeri açma belgesi alarak güzellik salonu açabilirler. Halen mezunlarımızdan bazıları Lever-Elida A.Ş., Henkel, BASF A.Ş., ColgatePalmolive, Procter&Gamble, Parkim A.Ş., Organik Kimya, Tibet A.Ş., Flormar, Bioder, Canan Kozmetik, Se-su, Hunca A.Ş., Aromel, Bingo Hayat Kimya, Dow, Tekpar A.Ş.,Evyap A.Ş., Kopaş A.Ş. gibi firmalarda üretim aşamalarında çalışmaktadırlar.


       Ayrıca bir kısım mezunumuz kozmetik ve ilaç sektörünün önde gelen firmalarında satış ve pazarlama ağlarında farklı basamaklarda çalışmaktadırlar. Bunlar arasından bölge müdürlüğüne kadar yükselmiş olanlar mevcuttur. Bazı kozmetik üreticisi firmalar ve ilaç firmaları üretim veya satış için okulumuz mezunlarına öncelik tanımaktadır.



       


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc